Блог

Как да осапуним маслото от Нийм с домашен сапун 21.06.2023 11:54:55

Как да осапуним маслото от Нийм с домашен сапун

За ваше улеснение сме направили пакетни цени с 10% отстъпка на маслото от Нийм с Кастилки сапун. Много от вас, обаче имат домашен сапун и биха искали да го използват. За да можем да бъдем полезни решихме да направим опит и да уточним дозата и начина на разреждане. Качихме снимки и видеа за улеснение (линк по-долу към нашата фейсбук страница).
Ето и как го направихме:
Настъргах сапуна на ситно ренде, за да може да се разтвори във водата лесно. Исках да разтворя доза за 1 литър, до 1.300 и затова избрах доза от 10 мл нийм или 2 чаени лъжички. За тази доза от кастилския сапун ще ни трябва 1 чаена лъжичка сапун. Реших да следваме тази доза и отделих от настъргания сапун една чаена лъжичка. Разтворих в леко топла вода, бърках около 3-4 минути, докато сапуна се разтвори напълно. Следваше да смеся с маслото от Нийм. Добавих една по една чаена лъжичка от вече разтворения сапун и на 4тата лъжичка маслото вече беше добре разтворено. Това беше около или малко над половината от цялото разтворено количество. В този смисъл предлагаме за 10 мл масло от Нийм да разтваряте предварително 2/3 от чаената лъжица сапун. Това разбира се са относителни мерки. Това разреждане не се нуждае от прецизност.
За да проверя как ще се получи с цялата доза разтворен сапун, долях и останалата част от сапуна. Получи се добра смес, с малък превес на сапун от обичайното, което получаваме ползвайки кастилския сапун.
Това е от нас. Ползвайте го и нека градините ви бъдат здрави.
По-долу линк към снимки и видеа от нашата фейсбук публикация: 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Как да осапуним маслото от Нийм с домашен сапун

Как да осапуним маслото от Нийм с домашен сапун

За ваше улеснение сме направили пакетни цени с 10% отстъпка на маслото от Нийм с Кастилки сапун. Много от вас, обаче имат домашен сапун и биха искали да го За ваше улеснение сме направили пакетни цени с 10% отстъпка на маслото от Нийм с Кастилки сапун. Много от вас, обаче имат домашен сапун и биха искали да го 2023-06-21T11:57:37+03:00 Как да осапуним маслото от Нийм с домашен сапун

<div dir="auto">За ваше улеснение сме направили пакетни цени с 10% отстъпка на маслото от Нийм с Кастилки сапун. Много от вас, обаче имат домашен сапун и биха искали да го използват. За да можем да бъдем полезни решихме да направим опит и да уточним дозата и начина на разреждане. Качихме снимки и видеа за улеснение (линк по-долу към нашата фейсбук страница).</div> <div dir="auto">Ето и как го направихме:</div> <div dir="auto">Настъргах сапуна на ситно ренде, за да може да се разтвори във водата лесно. Исках да разтворя доза за 1 литър, до 1.300 и затова избрах доза от 10 мл нийм или 2 чаени лъжички. За тази доза от кастилския сапун ще ни трябва 1 чаена лъжичка сапун. Реших да следваме тази доза и отделих от настъргания сапун една чаена лъжичка. Разтворих в леко топла вода, бърках около 3-4 минути, докато сапуна се разтвори напълно. Следваше да смеся с маслото от Нийм. Добавих една по една чаена лъжичка от вече разтворения сапун и на 4тата лъжичка маслото вече беше добре разтворено. Това беше около или малко над половината от цялото разтворено количество. В този смисъл предлагаме за 10 мл масло от Нийм да разтваряте предварително 2/3 от чаената лъжица сапун. Това разбира се са относителни мерки. Това разреждане не се нуждае от прецизност.</div> <div dir="auto">За да проверя как ще се получи с цялата доза разтворен сапун, долях и останалата част от сапуна. Получи се добра смес, с малък превес на сапун от обичайното, което получаваме ползвайки кастилския сапун.</div> <div dir="auto">Това е от нас. Ползвайте го и нека градините ви бъдат здрави.</div> <div dir="auto"></div> <div dir="auto">По-долу линк към снимки и видеа от нашата фейсбук публикация:&nbsp;</div> <div dir="auto"></div> <div dir="auto"> <p><a href="https://www.facebook.com/MohanaLifestyle/posts/pfbid02LTXghZQAMsr3M1yHjpvBAYvMZWmnGXBawCcbcnCQrjjUUB2ZJFRHfdSwMrvWUbsbl">https://www.facebook.com/MohanaLifestyle/posts/pfbid02LTXghZQAMsr3M1yHjpvBAYvMZWmnGXBawCcbcnCQrjjUUB2ZJFRHfdSwMrvWUbsbl</a></p> </div>

Сравнение на продукти