Блог

Как лесно да почистим своя арома дифузер Sep/10/2020

Как лесно да почистим своя арома дифузер

Като всеки друг уред и арома дифузерът има нужда от поддръжка, за да работи ефективно. Тя включва редовно почистване на дифузера, което освен, че удължава неговата експлоатация е важно и за самата арома терапия. Престоялата вода в дифузера може да причини корозия особено, ако в нея има етерични масла. Освен това не бихте искали да разпръсквате във въздуха застояло етерично масло. Колкото повече време стои неизползвано в дифузера, толкова повече променя свойствата и мириса си. Препоръчително е да почиствате дифузера си след всяка употреба, което не е никак трудно. Убедете се сами като следвате тези полезни съвети за почистване.

Наистина е изключително важно да почиствате редовно своя арома дифузер. В началото може да ви се стори трудно и досадно, но постепенно ще привикнете към процеса и няма да му обръщате внимание. Първият съвет, който можем да дадем е преди да започнете с почистването задължително да прочетете инструкциите на уреда. Там е описано подробно как да поддържате устройството, за да функционира ефективно. Ако все пак имате нужда от насоки може да следвате тези стъпки за лесно почистване на ултразвуков дифузер:

  1. Изключете дифузера.
  2. Напълнете на половина резервоара с чиста за вода.
  3. Добавете около 10 капки дестилиран бял оцет.
  4. Включете дифузера и го оставете да работи за 3-5 минути, за да се разпръсне оцета.
  5. Изключете дифузера и изсипете водата.
  6. Вземете памучна кърпа, потопете я в оцета и почистете вътрешната част на дифузера като наблегнете на краищата.
  7. Изплакнете резервоара с чиста вода.
  8. Подсушете с чиста кърпа и използвайте отново след като е изсъхнал напълно.

Ако се притеснявате да използвате оцет може просто да измиете резервоара на дифузера с препарат за миене на чинии. С мека гъба внимателно измийте отвътре и отвън. За да почистите препарата използвайте памучна кърпа напоена с чиста вода. Уверете се, че сте измили добре препарата преди да започнете да използвате дифузера. ВАЖНО! Задължително използвайте натурални (био) препарати, такива без химикали в състава им. Тежките химикали могат да навредят на дифузера.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Как лесно да почистим своя арома дифузер

Как лесно да почистим своя арома дифузер

Като всеки друг уред и арома дифузерът има нужда от поддръжка, за да работи ефективно. Тя включва редовно почистване на дифузера, което освен, че удължава Като всеки друг уред и арома дифузерът има нужда от поддръжка, за да работи ефективно. Тя включва редовно почистване на дифузера, което освен, че удължава 2020-09-10T14:29:44+03:00 Как лесно да почистим своя арома дифузер

<p><span>Като всеки друг уред и арома дифузерът има нужда от поддръжка, за да работи ефективно. Тя включва редовно почистване на дифузера, което освен, че удължава неговата експлоатация е важно и за самата арома терапия. Престоялата вода в дифузера може да причини корозия особено, ако в нея има етерични масла. Освен това не бихте искали да разпръсквате във въздуха застояло етерично масло. Колкото повече време стои неизползвано в дифузера, толкова повече променя свойствата и мириса си. Препоръчително е да почиствате дифузера си след всяка употреба, което не е никак трудно. Убедете се сами като следвате тези полезни съвети за почистване.</span></p> <p>Наистина е изключително важно да почиствате редовно своя<span>&nbsp;</span>арома дифузер<a href="https://vraybg.com/categories/difuzeri-za-aromaterapiq" class="rank-math-link"></a>. В началото може да ви се стори трудно и досадно, но постепенно ще привикнете към процеса и няма да му обръщате внимание.&nbsp;Първият съвет, който можем да дадем е преди да започнете с почистването задължително да&nbsp;прочетете инструкциите на уреда. Там е описано подробно как да поддържате устройството, за да функционира ефективно. Ако все пак имате нужда от насоки може да следвате тези стъпки за лесно почистване на ултразвуков дифузер:</p> <ol> <li><strong>Изключете дифузера.</strong></li> <li><strong>Напълнете на половина резервоара с чиста за вода.</strong></li> <li><strong>Добавете около 10 капки дестилиран бял оцет.</strong></li> <li><strong>Включете дифузера и го оставете да работи за 3-5 минути, за да се разпръсне оцета.</strong></li> <li><strong>Изключете дифузера и изсипете водата.</strong></li> <li><strong>Вземете памучна кърпа, потопете я в оцета и почистете вътрешната част на дифузера като наблегнете на краищата.</strong></li> <li><strong>Изплакнете резервоара с чиста вода.</strong></li> <li><strong>Подсушете с чиста кърпа и използвайте отново след като е изсъхнал напълно.</strong></li> </ol> <p>Ако се притеснявате да използвате оцет може просто да измиете резервоара на дифузера с препарат за миене на чинии. С мека гъба внимателно измийте отвътре и отвън. За да почистите препарата използвайте памучна кърпа напоена с чиста вода. Уверете се, че сте измили добре препарата преди да започнете да използвате дифузера. ВАЖНО! Задължително използвайте натурални (био) препарати, такива без химикали в състава им. Тежките химикали могат да навредят на дифузера.</p>

Сравнение на продукти