Блог

Най-популярни етерични масла за дифузер 10.09.2020 14:34:00

Най-популярни етерични масла за дифузер

Според научни изследвания етеричните масла имат способността да взаимодействат с мозъка и нервната система, за да повлияят на настроението и здравето. Един от най-лесните (и най-приятните) начини за постигане на тези ползи е чрез ароматерапия, при която тези концентрирани масла се вдишват, което им позволява да стимулират обонятелната система в мозъка.

Масло от розмарин

Розмаринът се използва широко от древни времена за най-различни цели, включително като лечебно билково средство за укрепване на цялото тяло. Маслото от розмарин помага при проблеми с храносмилането  и насърчава на спокойното дишане.

Масло от кедрово дърво

В древен Египет това масло се е използвало в процеса на мумификация, за отблъскване на насекоми и в козметиката. Полезно за тонус и енергия, а също има положителното въздействие върху кожни проблеми като екзема. Маслото от кедрово дърво се дестилира на пара от дървесината на дървото и всъщност прилича на жълтеникав балсамов сироп. Има топъл, дървесен аромат. Има успокояващ, диуретичен и антисептичен ефект. Комбинира се добре с масло от бергамот.

Масло от пачули

Маслото от пачули е едно от малкото, които се подобряват с възрастта – по-добре е да използвате отлежало масло. Счита се за чудесен балансьор и помага за увеличаване на енергията и подобряване на вниманието. С течение на времето маслото от пачули губи острата си миризма, която много хора не харесват, и вместо това развива по-сладък аромат. Цветът му също се променя – преминава от светло жълто до наситено кехлибарено с течение на времето.

За какво помага:

• облекчава напрежението
• облекчава тревогата и стреса
• насърчава концентрацията
• помага за намаляване появата на бръчки, белези и петна

Масло от евкалипт

По света има над 300 вида евкалипт. Тези дървета имат обширни коренови системи, които абсорбират огромно количество вода. Евкалиптовото дърво е едно от най-бързо растящите дървета в света, достига височина до 140 метра.

За какво помага:

• естествен репелент против насекоми
• облекчава мускулните болки
• благоприятно за херпес зостер
• пречиства въздуха
• подобрява концентрацията
• антибактериално средство

Масло от грейпфрут

Това масло има остър освежаващ мирис и обикновено е бледожълто или светло рубинено на цвят. Маслото от грейпфрут е част от семейството на цитрусовите масла и като такова трябва да се използва в рамките на 6 месеца след закупуването му.

За какво помага:

• стимулира храносмилането
• има положителен ефект върху настроението
• тонизира
• ободрява
• насърчава въображението

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Най-популярни етерични масла за дифузер

Най-популярни етерични масла за дифузер

Според научни изследвания етеричните масла имат способността да взаимодействат с мозъка и нервната система, за да повлияят на настроението и здравето. Един Според научни изследвания етеричните масла имат способността да взаимодействат с мозъка и нервната система, за да повлияят на настроението и здравето. Един 2020-09-10T14:34:01+03:00 Най-популярни етерични масла за дифузер

<p><span>Според научни изследвания етеричните масла имат способността да взаимодействат с мозъка и нервната система, за да повлияят на настроението и здравето. Един от най-лесните (и най-приятните) начини за постигане на тези ползи е чрез ароматерапия, при която тези концентрирани масла се вдишват, което им позволява да стимулират обонятелната система в мозъка.</span></p> <p><em>Масло от розмарин</em></p> <p>Розмаринът се използва широко от древни времена за най-различни цели, включително като лечебно билково средство за укрепване на цялото тяло. Маслото от розмарин помага при проблеми с храносмилането &nbsp;и насърчава на спокойното дишане.</p> <p><em>Масло от кедрово дърво</em></p> <p>В древен Египет това масло се е използвало в процеса на мумификация, за отблъскване на насекоми и в козметиката. Полезно за тонус и енергия, а също има положителното въздействие върху кожни проблеми като екзема. Маслото от кедрово дърво се дестилира на пара от дървесината на дървото и всъщност прилича на жълтеникав балсамов сироп. Има топъл, дървесен аромат. Има успокояващ, диуретичен и антисептичен ефект. Комбинира се добре с масло от бергамот.</p> <p><em>Масло от пачули</em></p> <p>Маслото от пачули е едно от малкото, които се подобряват с възрастта &ndash; по-добре е да използвате отлежало масло. Счита се за чудесен балансьор и помага за увеличаване на енергията и подобряване на вниманието. С течение на времето маслото от пачули губи острата си миризма, която много хора не харесват, и вместо това развива по-сладък аромат. Цветът му също се променя &ndash; преминава от светло жълто до наситено кехлибарено с течение на времето.</p> <p>За какво помага:</p> <p>&bull; облекчава напрежението<br />&bull; облекчава тревогата и стреса<br />&bull; насърчава концентрацията<br />&bull; помага за намаляване появата на бръчки, белези и петна</p> <p><em>Масло от евкалипт</em></p> <p>По света има над 300 вида евкалипт. Тези дървета имат обширни коренови системи, които абсорбират огромно количество вода. Евкалиптовото дърво е едно от най-бързо растящите дървета в света, достига височина до 140 метра.</p> <p>За какво помага:</p> <p>&bull; естествен репелент против насекоми<br />&bull; облекчава мускулните болки<br />&bull; благоприятно за херпес зостер<br />&bull; пречиства въздуха<br />&bull; подобрява концентрацията<br />&bull; антибактериално средство</p> <p><em>Масло от грейпфрут</em></p> <p>Това масло има остър освежаващ мирис и обикновено е бледожълто или светло рубинено на цвят. Маслото от грейпфрут е част от семейството на цитрусовите масла и като такова трябва да се използва в рамките на 6 месеца след закупуването му.</p> <p>За какво помага:</p> <p>&bull; стимулира храносмилането<br />&bull; има положителен ефект върху настроението<br />&bull; тонизира<br />&bull; ободрява<br />&bull; насърчава въображението</p>

Сравнение на продукти