Блог

Няколко начина да използвате ароматерапия у дома 10.09.2020 14:32:38

Няколко начина да използвате ароматерапия у дома

1. Направете парна инхалация с етерични масла, за да облекчите симптомите на настинка и грип. Парната инхалация помага за облекчаване на назална конгестия, инфекции на синусите, болки в гърлото и кашлица. Добавете антивирусни и антибактериални масла като евкалипт, мента или розмарин в купа с гореща вода и вдишвайте парата.

2. Добавете няколко капки чаено дърво, мента, евкалипт, лимон или лавандула в дифузера, за да освежите помещенията.

3. Правете си компреси с етерични масла за облекчаване на различни болки. Студените компреси помагат при главоболие, при наранявания и отоци, топлите компреси помагат при мускулни спазми и болки.

4. Ароматната вана освобождава напрегнатите мускули, облекчава мускулната болка, предотвратява и намалява стреса и насърчава по-добрия сън. Добавете няколко капки от любимото ви масло във ваната и се наслаждавайте.

5. Пригответе си собствени масла за тяло с натурални базови и етерични масла. Направата на собствени овлажнители за тяло е лесна и забавна, а крайният резултат е 100% естествен.

6. Направете си собствени овлажнители за лице с етерични масла и базови масла. Студено пресованите растителни масла като сладък бадем, жожоба или праскови и кайсиеви ядки са подхранващи за кожата и не съдържат химическите консерванти и аромати, които се добавят към повечето козметични продукти. Ореховите, семенните и растителните масла абсорбират добре и когато ги добавите към базови етерични масла, можете да създадете хидратиращи, балансиращи или успокояващи масла за лице за всеки тип кожа.

7. Направете си кремове за ръце с етерични масла. Обикновени и ефикасни кремове за ръце са изненадващо лесни за приготвяне и ви трябват само няколко натурални съставки, за да продължите.


8. Използвайте етеричните масла като естествени репеленти против насекоми: етеричните масла предлагат алтернатива без химикали, каквито са повечето съставки в репелентите в търговската мрежа. Маслата от лимонова трева, цитронела, лавандула и евкалипт са естествени инсектициди.

9. Почистете дома си естествено с етерични масла. Те са нещо повече от аромати в почистващите продукти, много масла също са ефективни естествени дезодоратори и антисептици. Масла като лимон, бор, мента и чаено дърво премахват бактериите и добавят свеж аромат към разтворите за почистване на дома.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Няколко начина да използвате ароматерапия у дома

Няколко начина да използвате ароматерапия у дома

1. Направете парна инхалация с етерични масла, за да облекчите симптомите на настинка и грип. Парната инхалация помага за облекчаване на назална конгестия, 1. Направете парна инхалация с етерични масла, за да облекчите симптомите на настинка и грип. Парната инхалация помага за облекчаване на назална конгестия, 2020-09-10T14:32:39+03:00 Няколко начина да използвате ароматерапия у дома

<p>1. Направете парна инхалация с етерични масла, за да облекчите симптомите на настинка и грип. Парната инхалация помага за облекчаване на назална конгестия, инфекции на синусите, болки в гърлото и кашлица. Добавете антивирусни и антибактериални масла като евкалипт, мента или розмарин в купа с гореща вода и вдишвайте парата.</p> <p>2. Добавете няколко капки чаено дърво, мента, евкалипт, лимон или лавандула в дифузера, за да освежите помещенията.</p> <p>3. Правете си компреси с етерични масла за облекчаване на различни болки. Студените компреси помагат при главоболие, при наранявания и отоци, топлите компреси помагат при мускулни спазми и болки.</p> <p>4. Ароматната вана освобождава напрегнатите мускули, облекчава мускулната болка, предотвратява и намалява стреса и насърчава по-добрия сън. Добавете няколко капки от любимото ви масло във ваната и се наслаждавайте.</p> <p>5. Пригответе си собствени масла за тяло с натурални базови и етерични масла. Направата на собствени овлажнители за тяло е лесна и забавна, а крайният резултат е 100% естествен.</p> <p>6. Направете си собствени овлажнители за лице с етерични масла и базови масла. Студено пресованите растителни масла като сладък бадем, жожоба или праскови и кайсиеви ядки са подхранващи за кожата и не съдържат химическите консерванти и аромати, които се добавят към повечето козметични продукти. Ореховите, семенните и растителните масла абсорбират добре и когато ги добавите към базови етерични масла, можете да създадете хидратиращи, балансиращи или успокояващи масла за лице за всеки тип кожа.</p> <p>7. Направете си кремове за ръце с етерични масла. Обикновени и ефикасни кремове за ръце са изненадващо лесни за приготвяне и ви трябват само няколко натурални съставки, за да продължите.</p> <p><br />8. Използвайте етеричните масла като естествени репеленти против насекоми: етеричните масла предлагат алтернатива без химикали, каквито са повечето съставки в репелентите в търговската мрежа. Маслата от лимонова трева, цитронела, лавандула и евкалипт са естествени инсектициди.</p> <p>9. Почистете дома си естествено с етерични масла. Те са нещо повече от аромати в почистващите продукти, много масла също са ефективни естествени дезодоратори и антисептици. Масла като лимон, бор, мента и чаено дърво премахват бактериите и добавят свеж аромат към разтворите за почистване на дома.</p>

Сравнение на продукти