Yarrow Бял равнец, 10мл.

Yarrow Бял равнец, 10мл.

Regular price
€17.95
Sale price
€17.95
Quantity must be 1 or more

Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
Кат. номер: 182

100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО, ДОБИТО ЧРЕЗ ПАРНА ДЕСТИЛАЦИЯ НА ЦВЕТОВЕТЕ ОТ БЯЛ РАВНЕЦ ( YARROW / ACHILLEA MILLEFOLIUM )

СЪСТАВ/INCI : YARROW ( ACHILLEA MILLEFOLIUM ) essential oil

CAS Number : 84082-83-7

ОПАКОВКА : ФЛАКОН АМБЪР СТЪКЛО ОТ 10 ML

ПРОИЗХОД : България

БЯЛ РАВНЕЦ ( YARROW / ACHILLEA MILLEFOLIUM )10 ml.
100% чисто етерично масло, добито чрез парна дестилация на цветовете на Бял равнец.
Получава латинското си име „Achillea“ от гръцката митология − героят Ахил разчитал на мощните кръвопречистващи, кръвосъсирващи и успокояващи свойства на растението, за да лекува раните си по време на битки. Някои наричат белия равнец мъжка билка, тъй като в миналото войниците задължително носели със себе си бял равнец заради свойството му да спира вътрешни и външни кръвоизливи и да успокоява болките. Други смятат белия равнец за женска билка, защото помага при маточни кръвотечения, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея. Белият равнец има кръвопречистваща сила и е идеално средство за детоксикация на организма.
ОСНОВНИ СВОЙСТВА:
Противовъзпалително, психостимулиращо, антисептично, спазмолитично, тонизиращо, болкоуспокояващо, пречистващо кръвта, изхвърлящо токсини, дезинтоксикиращо, имуностимулиращо, кръвоспиращо, антиревматично, газогонно, заздравяващо, храносмилателно, стомашно и тонизиращо действие.
ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ:
Маслото от бял равнец се характеризира със своите универсални ползи за организма. Използва се при настинка и възпаление на дихателните пътища, както и на храносмилателната система. Има релаксиращ, антиспазматичен ефект върху мускулите, нервите, червата и дихателните пътища. Действа чудесно на кръвообращението и подобрява циркулацията на кръвта, като по този начин спомага лечението на артрит и ставни заболявания. Антисептичните свойства на маслото от бял равнец са в основата да се ползва за лечение на рани и язви като убива микробите и създава защитен филм върху раната.
Масло от бял равнец се използва при кожа и коса склонни към омазняване и косопад. Много често се добавя в маски. Прилага се за лечение на екземи, пъпки, акне, циреи, премахва белези и петна останали от рани и други кожни възпаления. Прилага се също при вагинални течения и инфекции, подагра, псориазис, пародонтоза, лоша миризма в устната кухина. Облекчава симптомите на менструалните болки и чувството на дискомфорт, изразяващо се в мускулни спазми в областта на корема. Често маслото се използва срещу главоболие и мигрена, при физическа и психическа умора
НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
Дифузно - Две до три капки за едно зареждане на аромадифузор
Локално - Нанася се върху желаната зона разредено с базово масло
ВНИМАНИЕ: На бременни и кърмещи жени се препоръчва консултация с лекар преди употреба. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата , ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.
СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!
ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.